Vrijwilligers

Vrijwilliger worden

Op deze pagina vind je meer informatie over het vrijwilligerswerk bij Das & Dam zorggroep en de aangesloten organisaties. Je leest er verhalen over hoe jij het verschil maakt en over de verschillende soorten vrijwilligerswerk die je bij ons of anderen kunt doen. Of u nu maatje wilt zijn van een van onze bewoners met een verstandelijke beperking of liever gastvrouw wilt zijn in de ouderenzorg, Das & Dam Zorggroep heeft voor iedereen passend vrijwilligerswerk.

Vrijwilligerswerk is uitdagend en kan zicht geven op een mogelijke beroepskeuze of herintreding. Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen met jou wat je wensen en mogelijkheden zijn en hoeveel tijd je wilt besteden aan vrijwilligerswerk. Het is voor alle leeftijden.

Maak het verschil

Jouw inzet is voor ons én voor onze cliënten van onschatbare waarde! Als vrijwilliger Bij Das & Dam Zorggroep maak jij het verschil.

Plezier en voldoening

Vrijwilligerswerk bij Das & Dam Zorggroep is niet alleen goed voor anderen maar ook voor jezelf. Bij elk van onze aangesloten organisaties staat plezier voorop en u kunt veel voldoening halen uit het vrijwilligerswerk bij onze organisaties.

Jouw werkzaamheden als vrijwillger

Als vrijwilliger bij Das & Dam Zorggroep kun je onder andere helpen bij:

  • Het geven van extra persoonlijke aandacht aan onze cliënten;
  • Het begeleiden van clienten binnen- en buitenshuis (ontbijt serveren, de krant lezen, uitstapjes maken, kerkgang, boodschappen doen, etc);
  • Het beheersen van de winkeltjes in onze zorgcentra
  • Het bieden van hulp bij diverse bewonersactiviteiten (creatieve middag, sport en spel, etc);
  • Receptietaken in de gezondheidscentra;
  • Meepraten in gespreksgroepen of lid worden van de cliëntenraad.

Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we samen met jou wat je wensen en mogelijkheden zijn en hoeveel tijd je wilt besteden aan het vrijwilligerswerk.

Je vergoeding als vrijwilliger

Jouw inzet is voor ons én voor onze cliënten van onschatbare waarde! Als vrijwilliger Bij Das & Dam Zorggroep word je gewaardeerd en cliënten zijn je dankbaar dat je er bent. Je onkosten vergoed en kom je in aanmerking voor een reiskostenvergoeding. Ook sluit Das & Dam Zorggroep een WA-verzekering voor je af. We organiseren regelmatig speciale activiteiten voor vrijwilligers en uiteraard krijg jij aan het einde van het jaar een mooi kerstpakket. Je kunt ook deelnemen aan informatiebijeenkomsten en trainingen.

Wil je graag meer weten over vrijwilligerswerk bij Das & Dam Zorggroep? Neem contact op met een van onze vrijwilligerscoördinatoren.

Aan de slag?

In ons vacatureoverzicht staan ook onze vacatures voor vrijwilligers. Filter bij soort vacature op vrijwilligerswerk. Een drukke agenda? Ook dan is vrijwilligerswerk mogelijk. Een goed gesprek of een stevige wandeling is voor veel cliënten een activiteit om naar uit te zien.

Wil je onze vacatures ontvangen?

Registreer je dan!